Den aller første Nilfisk, ble introdusert i 1910....  
 
Det var også den første elektriske støvsugeren i Europa - utviklet og patentert av den danske elektrotekniker Peter Andersen Fisker.
 
Støvsugeren veide 17,5 kg og var temmelig kostbar. En luksusting som var svært ønsket siden vegg-til-vegg tepper var den nye trenden innenfor smakfull boliginnredning.

Nytenking hadde trange kår under de to verdenskrigene, men etter annen verdenskrig skjøt det fart. Det var stor etterspørsel etter moderne fasiliteter - å være eier av en Nilfisk støvsuger ble symbolet på middelklassens livsstil - nesten som det å eie en bil. En kunne til og med la sin brukte støvsuger inngå i handelen ved kjøp av en ny - et tiltak som gjorde det enklere for den vanlige forbruker å få råd til en støvsuger. Den brukte støvsugeren fikk ettersyn, nye kullbørster i motoren og ble så solgt på nytt, på denne måten kunne flere oppnå å eie en av de ettertraktede Nilfisk støvsugerne.

I generasjoner har Nilfisk mer eller mindre vært synonymet på en støvsuger. Hos bestemor, mor og datter har Nilfisk vært som et ekstra medlem av familien. Alle hjem med respekt for sig selv hadde en Nilfisk og det opprinnelige designet holdt seg gjennom mange år.
 


Nilfisk er kommet langt siden 1910. Designet har utviklet seg og er blitt kompakt og plassbesparende. Støvsugerens funksjonelle egenskaper er videreutviklet, vekten er sterkt redusert, og i dag er Nilfisk produkt familien utvidet med flere andre typer rengjøringsmaskiner. Stadig med basis i sugemotoren, men med utvidede ferdigheter slik som damp, vannsuging, trykk osv.

I dag er Nilfisk en av ​​verdens største produsenter av professionelle rengjøringsmaskiner.