Masse støv inn - ikke noe støv ut


25.06.2012 00:00

En støvsuger er ikke bedre enn det filteret som sitter i den. Det er grunnen til, at filtrering gjennem tiden har vært en vesentlig del av konstruksjonen i alle Nilfisk støvsugere. Filterkapasiteten er imponerende. Tar man et standardfilter på for eksempel en Nilfisk Extreme og bretter den helt flatt ut, svarer det til arealet på et badehåndkle. Det store arealet er din sikkerhet for et effektivt filter.

Effektiviteten til det beste Nilfisk HEPA filteret er så høy, at den luften som kommer ut av støvsugeren faktisk er renere enn normal luft i atmosfæren. 99,999 % av alle partikler helt ned til 0,3 µm holdes tilbake i HEPA filteret. På denne måten reduseres den mengden med støv man puster inn voldsomt.

Du skal velge minimum et såkalt HEPA H13 eller H14 filter, hvis du vil sikre deg den beste begrensingen av skadelige partikler hos allergikere. Et HEPA filter sikrer, at luften som blåses ut er ren igjen. Men det er også viktig at du velger en støvsuger hvor selve kabinettet er tettnet, slik at alle partiklene bare kan komme ut via HEPA filtret. Kabinettet skal være HEPA-TÆT.
       

Alle støvpartikler, som er større enn 5 µm, stoppes av det menneskelige luftfilter: lungene. Jo flere partikler som når lungene, jo større kan irritasjon bli. Det kan resultere i en meget ubehagelig hoste, hvis en lider av allergi eller astma.

Det avanserte og sertifiserte HEPA (High Efficiency Particulate Air) filteret er kjent som et av de beste på markedet. Det er plassert etter støvsugerens motor for å gi stærst mulig effektivitet. Resultatet er et Nilfisk filtreringssystem, som med sin store effektivitet gir allergikere og astmatikere den best mulige beskyttelse mot støvpartikler - og alle andre, siden alle er følsomme overfor støv i lungene.

       

En støvsuger med et godt HEPA filter er noe dyrere enn en vanlig støvsuger, men er en god investering, hvis du bekymrer deg om miljøet i hjemmet ditt.

 


To Nilfisk støvsugerserier - Nilfisk Power og Nilfisk Extreme - har oppnådd det såkalte ECARF kvalitetsstempelet. Stemplet tildeles produkter og servicefunksjoner, som har bevist, at de forbedrer livskvaliteten i hverdagen for pasienter som lider av allergi. Begge seriene har også støvtett kabinet. Les mer om ECARF her